Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka caprese należy do moich ulubionych. Zarówno ze względu na smak, jak i prostotę wykonania. Awokado też zawsze mam pod ręką, bo często robię z niego pasty albo używam zamiast masła. Jest też składnikiem sałatek, które często goszczą na naszym stole. Dziś połączenie wszystkiego, co lubię: awokado i sałatki caprese. Jak dla mnie pysznie i treściwie, no i bardzo zdrowo. Do tego bagietka, a najlepiej ciabatta i mamy pyszną kolację, albo śniadanie.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 172
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 305
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 172
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 305
Składniki
Awokado dzielimy zna połówki. Wyjmujemy pestkę i za pomocą dużej łyżki oddzielamy miąższ od skórki. Delikatnie skrapiamy sokiem z limonki
Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy
Pomidorki, jeśli są większe, dzielimy na pół. Ja użyłam podłużnych, które przekroiłam na dwie części
Ze świeżej bardzo drobno roztartej bazylii ( użyłam pół roślinki z doniczki kupionej w supermarkecie ), przeciśniętego czosnku, soli, pieprzu i oliwy ( 3 łyżki) zrobiłam sos, którym zalałam mozzarellę i pomidorki
Połówki awokado napełniamy mozzarellą i pomidorkami. Skrapiamy octem balsamicznym
Podajemy z ciabattą