Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza sałatka brokułowa na świecie. Brokuły, feta i słonecznik- to wszystko polane pysznym czosnkowym sosem. Polecam!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 172
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 53
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 45
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 172
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 53
Składniki
Brokuły umyj pod bieżącą wodą. Podziel na małe kawałki (różyczki). Ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru (ok. 10-15 min.). Opłucz zimną wodą (zachowa kolor). Ser pokrój w średniej wielkości kostkę. Pomidorki poprzekrawaj na pół. Kukurydzę odcedź na sitku z nadmiaru wody. Słonecznik upraż na suchej patelni (często mieszaj). Wystudź. Jogurt wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. W misce układaj kolejno: brokuły, kukurydzę, pomidorki i fetę, sos- tak do wyczerpania składników. Wierzch sałatki posyp słonecznikiem.