Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywna sałatka z wyrazistym smakiem.
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1905
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2016
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1905
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2016
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Składniki
1. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. 2. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. 3. Ostudzone brokuły wyłożyć na dno salaterki. Jeśli któraś z różyczek jest zbyt duża, podzielić na mniejsze kawałki. 4. Czerwoną cebulę pokroić w kostkę lub piórka. Wyłożyć na warstwę brokułową. 5. Czerwoną fasolę z puszki przepłukać, wysypać na warstwę cebulową. 6. Jajka pokroić w grubszą kostkę, wyłożyć na warstwę fasolową. 7. Z podanych składników przygotować sos czosnkowy: jogurt naturalny wymieszać z majonezem i przeciśniętym czosnkiem, doprawić do smaku. 8. Sosem polać warstwę jajeczną. 9. Ser feta pokroić w kostkę. Wyłożyć na sos. 10. Ziarno słonecznika uprażyć, posypać po serze... ... i gotowe :)