Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Składniki
Sos: Cebulę obrać i drobno posiekać, ogórka pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać wraz z ketchupem oraz musztardą, dodać cebulę, ogórka, sól i pieprz i całość ponownie wymieszać.
Mięso mielone podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Bułki do hamburgerów przekroić na pół, spody pokroić w kostkę, górną część przekroić na 4 części. Bułki zarumienić na suchej patelni i ostudzić. Sałatę posiekać, ogórki pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser wymieszać razem z ogórkiem.
W szklanej misce układać warstwami: spody bułek, 2/3 sałaty, połowę sosu, mięso, ser wymieszany z ogórkiem, sos, sałata i bułki.