Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 202
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 183
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 202
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 183
Składniki
Rodzynki umyc w cieplej wodzie, zalac bialym winem lub wrzaca woda z sokiem cytrynowym. Kapuste umyc, oczyscic i drobno poszatkowac. Ryz ugotowac na sypko w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku cytrynowego lub bialego wina. Orzechy arachidowe posiekac. Odcisniete rodzynki, orzeszki, ryz i poszatkowana kapuste dobrze wymieszac, doprawic sosem winegret z oliwy, octu winnego i soli. Jako shakera mozna umyc zwyklego sloika. Wystarczy wlozyc do niego wszystkie skladniki sosu i dobrze potrzasnac.