Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na świąteczny stół. :)
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 122
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6825
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 122
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6825
Składniki
Buraki gotujemy, następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo. Płaty śledziowe moczymy w wodzie a następnie kroimy w kostkę. Ogórki i cebulę również kroimy w kostkę. Jajka kroimy na ćwiartki. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Układamy warstwowo: -buraki -śledzie -cebula -ogórek -jajka
3. posypujemy startym żółtym serem.