Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem feta.

Rzymska sałata z rukolą, rzodkiewką i serem feta.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Bardzo zdrowa, grecka sałatka zrobiona z dwóch rodzajów sałaty, sera greckiego feta, rukoli, rzodkiewek, prażonych pestek z dyni i koktajlowych pomidorków.

Składniki

  • sałata rzymska 1 szt.
  • sałata lodowa połowa
  • ser feta grecki 300 g
  • rukola 60 g
  • rzodkiewki 8 szt.
  • pomidorki koktajlowe 22 szt.
  • Sos:
  • pestki z dyni 60 g
  • Oliwa z oliwek
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • Sól

Przygotowanie

  1. Wykonanie sosu:

    Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.

  2. Wykonanie sałatki:

    Sałaty rwiemy w kawałki, rukolę rwiemy na połówki, rzodkiewki kroimy w kostkę, pomidorki kroimy w ćwiartki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy, posypujemy prażonymi pestkami z dyni, polewamy sosem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie możemy konsumować.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 16 marca
Tam gdzie ser feta tam i ja :-)
Maudie 16 marca
Pyszna,lekka i zdrowa sałatka:)
bryssska 18 marca
Fajna ;-D
Składniki
  • sałata rzymska 1 szt.
  • sałata lodowa połowa
  • ser feta grecki 300 g
  • rukola 60 g
  • rzodkiewki 8 szt.
  • pomidorki koktajlowe 22 szt.
  • Sos:
  • pestki z dyni 60 g
  • Oliwa z oliwek
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • Sól
Składniki