Ryżowa sałatka z tuńczykiem

Ryżowa  sałatka z tuńczykiem
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
szybka i bardzo smaczna

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować i przestudzić,dodać tuńczyka razem z sosem, kukurydzę ,majonez,jogurt i dokładnie wymieszać przełożyć do salaterki i na wierzch poukładać połówki pomidorków i posypać czymś zielonym np szczypiorek albo pietruszka Do sałatki można dodać jeszcze kiszone ogórki jak ktoś lubi ostrzejsze smaki .Życzę smacznego

Komentarze do przepisu (7)

jagoda114 02 marca 2011
Lubię tuńczyka, a takiej sałatki nie jadłam, więc wypróbuję.
Zlotowlosa 02 marca 2011
Proponuję dodać jeszcze groszek i fasolkę czerwoną, jest pyszna szczególnie na drugi dzień :)
Konto usunięte 02 marca 2011
Salatka wyglada bosko,ale ja nie lubie tunczyka...czy mozna go czyms zastapic,czy wtedy pozbawi sie go glownego smaku!?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki