Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po grecku to danie wigilijne, które co roku gości na moim stole w święta.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Warzywa podane w składzie potrzeć na tarce /duże oczka/. dodać składniki i smażąc podlać ciut wody. Mieszać czasami, smażyć do miękkości. jak woda wyparuje, sałatka jest miękka dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą cukrem sokiem z cytryny. Według gustu
W między czasie usmażyć kawałki mintaja /ja smażę 4 duże kawałki mintaja w małych kawałkach, aby się ładnie układało na talerzu. Jak mam wszystko gotowe na dużym talerzu układam na spód sałatkę, potem układam kawałek po kawałku rybę, na górę znowu sałatkę i formuję z niej ulubioną RYBĘ. DEKORUJĄC OCZKA BUZIE USMIECH .NA KONIEC PRZED PODANIEM NA STÓL WIGILIJNY DODAJĘ GALĄZKĘ Z OPŁATKIEM. Smacznego. Najlepiej smakuje z lodówki po pasterce. Życzę wszystkim smacznego :)