Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek. Używając gilotyny i krateczki pokroić jajka w drobną kostkę. Można też normalnie pokroić nożem. Do jajek dodać osączony na sicie groszek. Pora pokroić w półplasterki. Umieścić na sicie i przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Osączyć. Dodać do pozostałych składników. Dodać majonez, koperek, pieprz, sól do smaku. Wymieszać. Na plastry szynki nakładać sałatkę i pozwijać w rulony. Układać na talerzu brzegiem do spodu. Można spiąć wykałaczkami, ale niekoniecznie. Posypać szczypiorkiem. Smacznego