Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na bazie makaronu z warzywami i mięsem. Nośnikiem smaku jest tu Sos musztardowy, PYCHA :) Robiłam już różne wersje tej sałatki, jednak wszystkim najlepiej smakuje ta z wędzoną piersią kurczaka lub szynką konserwową. Radzę zamienić kiełbasę na pierś :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 161
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 161
Składniki
Fasolkę mrożoną gotujemy 10 minut potem hartujemy zimną wodą. Makaron gotujemy ok. 14 minut, przecedzamy. Jeśli używamy kiełbasę kroimy ją w plasterki, natomiast pierś w kosteczkę. Papryczkę tniemy w paseczki i usuwamy pestki. Wszystkie składniki mieszamy. Płynny miód mieszamy z sokiem z cytryny, musztardą, pieprzem i dodajemy jogurt. Tak powstałym sosem polewamy sałatkę.