Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna w smaku i niesamowicie sycąca sałatka z młodych ziemniaków. Wystarczą dobrej jakości ziemniaki, sporej wielkości czerwona cebula i duży pęczek świeżego koperku. Do tego sos na bazie jogurtu, chrzanu, majonezu i musztardy. Prosta, tania i smaczna sałatka, którą możecie podać solo lub zaserwować jako dodatek do dań z grilla.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 283
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1220
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 283
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1220
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Ziemniaki umyj, oskrob i wrzuć do gotującej się osolonej wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości. Następnie odcedź ziemniaki i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Następnie pokrój je na połówki lub ćwiartki.
Czerwoną cebulę pokrój w piórka.
Koperek opłucz, osusz i drobno posiekaj.
Do dużej miski przełóż przestudzone ziemniaki, cebulę i koperek.
W osobnej misce połącz wszystkie składniki sosu: jogurt grecki, majonez, chrzan i musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Sałatkę z młodych ziemniaków polej sosem, wymieszaj. Serwuj solo lub jako dodatek do grilla.