Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa moc witamin na talerzu.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1059
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1380
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12981
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1059
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1380
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12981
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Kalarepkę obrać, utrzeć na tarce o grubszych otworach, włożyć do salaterki, skropić sokiem z cytryny. Cieciorkę, kapary osączyć z zalewy dodać do kalarepy. Oliwki pokroić w ćwiartki dodać. Pomidora umyć, pokroić w kostkę , dodać.
Ser feta osączyć z zalewy , dodać. Na końcu dodać jajka.
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać do sałatki , jeszcze raz wymieszać. Z granata wyłuskać , pestki pozostawić w miseczce. Przed podaniem, każdą porcję posypać pestkami granata i sezamem.