Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska posiada najniższą wartość kaloryczną ze wszystkich warzyw kapustowatych. Charakteryzuje się również niską zawartością tłuszczu. Ma wysokowartościowe białko, dużo węglowodanów oraz błonnika. Jest cennym źródłem witaminy C, beta-karotenu i składników mineralnych, szczególnie wapnia, manganu i żelaza. Jest zdrowa i smaczna. Pasuje do każdego tradycyjnego polskiego obiadu.
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Składniki
Kapustę pekińską umyć i pokroić w paski. Umyte i obrane jabłko pokroić w krótkie paski, cebulę w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki, (obcjonalnie trochę bazylii oraz ziół prowansalskich). Ja nie dodaję.
Przygotować sos, łącząc ocet jabłkowy, oliwę lub olej i sok z cytryny. Kapustę zalać sosem doprawić do smaku solą i cukrem. Po wymieszaniu surówka jest gotowa.