Prosta sałatka z wędzonym pstrągiem łososiowym

Prosta sałatka z wędzonym pstrągiem łososiowym
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Anna-Zy-Sk
Prosta, niskokaloryczna sałatka w sam raz na przekąskę, lub śniadanie do pracy.

Składniki

  • pstrąg wędzony łososiowy - 150g
  • roszponka - 2 garści
  • 4 jajka
  • sos balsamiczny
  • sok z limonki lub cytryny
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Ugotuj jaja : wstaw je do garnka z zimną wodą, gdy woda zacznie wrzeć wyłącz grzanie i pozostaw jaja we wrzątku na 8 minut. Po tym czasie natychmiast je schłodź w zimnej wodzie - wymień ją kilkakrotnie. Jaja ugotowane w ten sposób mają kremowe żółtko i bardzo delikatne białko, wspaniale nadają się do sałatek.

  2. Opłukaj roszponkę i osusz ułóż na półmisku. Delikatnie skrop sokiem z limonki lub cytryny i posól. Możesz również użyć swojej ulubionej sałaty.

  3. Na wierzchu ułóż rozdrobnione kawałki pstrąga i jajka przekrojone na ćwiartki.

  4. Całość skrop kremem balsamicznym . Smacznego...

Składniki
  • pstrąg wędzony łososiowy - 150g
  • roszponka - 2 garści
  • 4 jajka
  • sos balsamiczny
  • sok z limonki lub cytryny
  • szczypta soli
Składniki