Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na urozmaicenie prostej sałatki ze szpinaku, a to wszystko za sprawą szafranu i oliwy z nutą pomarańczy.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Szpinak myjemy, osuszamy na durszlaku. Ser feta osączamy z zalewy. Ogórki i pomidory myjemy. Ogórki obieramy, kroimy w półplasterki, pomidorki dzielimy na połówki. Oliwę mieszamy z odrobiną białego pieprzu i szafranu. Do misy wrzucamy przygotowane warzywa, dodajemy szczyptę soli, wlewamy oliwę z szafranem. Całość delikatnie mieszamy. Sałatka świetnie komponuje się z mięsem drobiowym. Smacznego.