Podsmażane buraczki z jabłkiem i cebulą

Podsmażane buraczki z jabłkiem i cebulą
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Najlepsze. Pyszne delikatne buraczki z posmakiem jabłkowym.

Składniki

  • 5-6 średnich ugotowanych buraków ćwikłowych
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotowane buraczki obieramy ze skórki i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Jabłko obrane i pozbawione gniazda nasiennego również trzemy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmażamy lekko na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy utarte buraczki i jabłko.

  2. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, cukrem i octem. Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez pięć minut tak aby się wszystkie smaki razem wymieszały. Podajemy na gorąco. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 26 marca 2018
fantastyczne buraczki, przydalyby mi sie na jutro :)
bryssska 26 marca 2018
Polecam ci zrobić, szybko się robi ;-)
fafiatko 26 marca 2018
na pewno pyszne, ale w domku to ja bede dopiero w piatek :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 5-6 średnich ugotowanych buraków ćwikłowych
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu
  • sól i pieprz
Składniki