Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 33
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 141
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 33
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 141
Składniki
Piersi z kaczki pokrój na porcje jednakowej wielkości (po ok. 5 dkg). Posól je i dopraw pieprzem. Na patelni rozgrzej smalec i krótko podsmaż na nim kawałki piersi. Następnie przełóż je na talerz i wstaw w ciepłe miejsce, aby doszły.
Kapustę i marchew oczyść. Pokrój ją w kawałki, a marchewkę "baby" zostaw w całości. Odpowiednią ilość wody w garnku dopraw i solą. Zagotuj, a następnie rozpuść w niej masło. Wsyp do wrzątku warzywa i gotuj przez 4-5 minut.
Odcedż warzywa i rozłóż je na talerze. Na warzywach rozłóż kawałki kaczki i zalej wszystko wysmażonym sosem. Podawaj natychmiast.