Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka bardzo smaczna i bardzo sycąca.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4762
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4762
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, aby się nie skleił. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Warzywa zeszklić na oliwie z oliwek. Ćwiartki kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Oddzielić mięso od kości. Kawałki mięsa posypać papryką mieloną, podsmażyć na patelni. W misce wymieszać makaron, podsmażone mięso, cebulę i paprykę. Dodać ogórka pokrojonego w grubą kostkę oraz posiekaną nać pietruszki. Całość zalać sosem z oliwy i octu balsamicznego, wymieszać.
Smacznego.