Pasta z sielawy

Pasta z sielawy
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Proponuję pastę - sałatkę z sielawy. Pyszna rybka skradła moje podniebienie, jest delikatna w smaku. Podałam ją na grzankach z bagietki skropionych oliwą, no niebo w gębie. Spróbujcie, pasta jest bardzo smaczna, więc tym bardziej polecam.

Składniki

  • 3 małe sielawy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ogórek kiszony lub konserwowy
  • kilka sztuk małych kaparów
  • kilkanaście ziaren zielonego pieprzu marynowanego (można pominąć, ja uwielbiam)
  • 1 cebula szalotka
  • 2 łyżki serka twarożku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • trochę siekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Rybki obrać z ości i rozdrobnić je widelcem. Jajka, cebulę, ogórek i kapary drobno pokroić. Wszystko przełożyć do miski. Dodać ziarna pieprzu, twarożek, jogurt, koperek, doprawić solą i pieprzem z młynka. Całość dokładnie wymieszać i gotowe.

    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (1)

SprytnaChochla 23 listopada
Super! Uwielbiam pasty rybne
Składniki
  • 3 małe sielawy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ogórek kiszony lub konserwowy
  • kilka sztuk małych kaparów
  • kilkanaście ziaren zielonego pieprzu marynowanego (można pominąć, ja uwielbiam)
  • 1 cebula szalotka
  • 2 łyżki serka twarożku
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • trochę siekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku
Składniki