Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panzanella to toskańska sałatka z czerstwego chleba z pomidorami, cebulą i bazylią. Moją wzbogaciłam papryką, kaparami i anchois.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 73
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 229
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 158
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 73
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 229
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 158
Składniki
Pomidory kroimy na połówki, paprykę w paski, ogórka w kostkę, a cebulę w piórka. Dodajemy kapary, anchois i składniki sosu, mieszamy. Filety anchois możemy pokroić i wymieszać z sałatką, albo ułożyć je na końcu na gotowej już sałatce. Chleb kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Według oryginalnego przepisu sałatka powinna przegryzać się całą noc, aby chleb zupełnie zmiękł i nasiąknął aromatami. Ja jednak wolę wersję z lekko chrupiącym pieczywem, więc chleb dodaję na pół godziny przed podaniem.