Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arbabski przysmak uwielbiany przez Francuzow, idealna na lato salatka, swietny dodatek do grilla! Podane proporcje pozwola na przygotowanie salatki dla okolo 8 osob.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4795
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4795
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Składniki
Zaczynamy od przygotowania kaszy kuskus wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy lyzke oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do lodowki.
Zagotowujemy wode w granku i dodajemy rodzynki. Gotujemy je przez 20 minut, nastepnie odcedzamy.
Kroimy pomidory i ogorki w mala kostke, siekamy na drobno cebule oraz miete.
W misce mieszamy kasze kuskus z pokrojonymi wczesniej warzywami i mieta. Wlewamy sok z cytryny i mieszamy.
Delikatnie doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Odstawiamy calosc do lodowki na conajmniej 30 minut i podajemy zimna! Smacznego :)