Ogórki po żydowsku - moja wersja

Ogórki po żydowsku - moja wersja
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasiaczek06
Taka moja inna wersja ogórków po żydowsku:)

Składniki

  • 4 ogórki gruntowe
  • 1 papryka czerwona mała
  • 1 cebula czerwona mała
  • 3 ząbki czosnku lub łyżeczka czosnku granulowanego
  • kilka gałązek pietruszki
  • 2 - 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ogórki kroimy w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, siekamy pietruszkę. Wszystko dodajemy do jednej miseczki, po czym dodajemy czosnek, pietruszkę, oliwę i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum godzinę by smaki dobrze się przegryzły.

    Bardzo fajna sałatka do drugiego dania.

Składniki
  • 4 ogórki gruntowe
  • 1 papryka czerwona mała
  • 1 cebula czerwona mała
  • 3 ząbki czosnku lub łyżeczka czosnku granulowanego
  • kilka gałązek pietruszki
  • 2 - 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Składniki