Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwszy raz w ten sposób pasteryzowałam ogórki i muszę przyznać, że wyszły idealnie chrupkie
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 574
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 339
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 574
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 35
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 339
Składniki
1. przygotować słoiki o pojemności 1 l, ogórki umyć, 2. do każdego słoika włożyć koper, liść laurowy, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, listek selera i pół łyżeczki gorczycy, następnie ułożyć ściśle ogórki, 3. składniki zalewy dokładnie wymieszać, zalać ogórki, zakręcić słoiki, 4. słoiki ustawić na wyłożonej papierem blasze, wstawić do zimnego piekarnika, temperaturę ustawić na 130 st, po nagrzaniu piekarnika pasteryzować przez 15 min, po tym czasie wyłączyć piekarnik, słoiki pozostawić do ostygnięcia, smacznego