Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka surówka do obiadu dla zapracowanych.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Sałata zielona ze śmietaną Wykonanie: Sałatę oczyścić, opłukać dokładnie pod bieżącą wodą, otrząsnąć z wody, podzielić na części i wyłożyć do salaterki. Ocet wymieszać z wodą, dodać cukier do smaku, polać sałatkę i wymieszać, zaprawa z octu ma być ostra w smaku. Sałatkę polać śmietaną, posypać posiekanym koperkiem i podawać.
Surówka z kapusty włoskiej ze świeżym ogórkiem Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić i odstawić aby zmiękła. Ogórka obrać, pokroić w krążki. Kapustę odsączyć, lekko pocukrować, wymieszać z ogórkiem, śmietaną, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Surówka z kapusty białej z rzodkiewką i śmietaną Wykonanie: Rzodkiewkę zetrzeć, szczypiorek posiekać, kapustę poszatkować. Kapustę wymieszać z rzodkiewką, skropić octem do smaku, posolić , pocukrować, wymieszać ze śmietaną, posypać szczypiorkiem i podawać do obiadu.
Surówka z marchwi i jabłek z chrzanem Wykonanie: Marchewkę obrać, zetrzeć na drobnej tarce, zaś jabłka obrać i zetrzeć na grubszej tarce. Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku solą i cukrem i podawać do obiadu.