Meksykańska-Pikantna

Meksykańska-Pikantna
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jarko133
Nisko kaloryczna

Składniki

  • puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, puszka groszku, słoiczek marynowanych pieczarek, 2 świeże papryki Sos: dwie cebule,

Przygotowanie

  1. Paprykę umyj, oczyść, pokrój w drobną kostkę .Pieczarki wyjmij z zalewy i poszatkuj. Odcedź, kukurydzę, groszek, fasolę. Wszystko przepłucz. W salaterce połącz wszystkie składniki. Cebulę obierz i posiekaj. Rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj kilka łyżek ketchupu, kilka kropli tabasco. Duś 5 minut, przypraw ziołami. Gorącym sosem zalej sałatkę. Po 15 min wymieszaj

Komentarze do przepisu (2)

annawk 24 lutego 2009
tak , ta sałatka mojej rodzinie smakowała-dzięki za pomysł
kicia1 15 marca 2010
ciekawa napewno wypróbuje...
Składniki
  • puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, puszka groszku, słoiczek marynowanych pieczarek, 2 świeże papryki Sos: dwie cebule,
Składniki