marokańska sałatka z buraczków…

marokańska sałatka z buraczków…
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izaa_a
Sałatka jest pyszna:)

Składniki

  • 6 buraczków
  • 1 łyżka octu z czerwonego wina
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 80ml oliwy

Przygotowanie

  1. Umyj dokładnie buraczki. Gotuj w osolonej wodzie przez około 1 godzinę, lub do miękkości. Zostaw do czasu, aż będą na tyle ostudzone, by można je było chwycić.

  2. W dużej misce roztrzep oliwę z octem, kuminem i spora szczypta pieprzu (dobrze, jeśli świeżo mielonego). Obierz i oczyść cieple buraczki. Przepołów i pokrój na małe kliny (na „ósemki”). Włóż do miski sosem. Oczyść cebule, przepołów, pokrój w piórka i dodaj do buraczków. Dodaj pietruszkę i dobrze wszystko wymieszaj. Podawaj sałatkę ciepłą, lub w temperaturze pokojowej.

Komentarze do przepisu (2)

Obserwator 19 marca 2016
Oj tak !
GREGORHSPEED 20 marca 2016
Uwielbiam buraczki, więc przepis zabieram <3
Składniki
  • 6 buraczków
  • 1 łyżka octu z czerwonego wina
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 80ml oliwy
Składniki