Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do obiadu. Powstał z potrzeby chwili. Grzybobranie było nędzne, więc to co nazbierałem wykorzystałem to do pokręcenia marchewki. Okazało się bardzo smaczne.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 620
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 620
Składniki
Cebulkę posiekałem i podsmażyłem na złoto. Do cebuli dodałem umyte, pokrojone w cząstki grzyby i dusiłem. Marchewkę oskrobałem, pokroiłem w talarki i ugotowałem. W chwili gdy marchewka była gotowa, dorzuciłem uduszone grzyby. Przyprawiłem solą, pieprzem i natką pietruszki. Nie wymagała zaklepywania.