Marchew po arabsku w musie morelowym

Marchew po arabsku w musie morelowym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Cudowna i zdrowa surówka do obiadu.

Składniki

  • Marchew 1/2 kg
  • Żurawina 5 dag
  • Masło 2 łyżki
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • dżem morelowy 2 łyżki (najlepiej domowej roboty)

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania
    Wykonanie:
    Marchew umyć, pokroić w kostkę zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i ugotować na wolny ogniu do miękkości ( nadmiar wody odlać). Pod koniec gotowania dodać masło , żurawinę, dżem i sok z cytryny do smaku i chwilę podusić.

Składniki
  • Marchew 1/2 kg
  • Żurawina 5 dag
  • Masło 2 łyżki
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • dżem morelowy 2 łyżki (najlepiej domowej roboty)
Składniki