Makaronowa sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym

Makaronowa sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Idealna sałatka na imprezy.

Składniki

  • 250 g makaronu risoni
  • 160 g tuńczyka w oleju
  • 170 g pulpy z marakui
  • 165 g sera pleśniowego
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała puszka fasoli czerwonej
  • 1 mała puszka groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Tuńczyka osączamy z oleju.
    Ser kroimy w kostkę.
    Fasolę, groszek, kukurydzę osączamy z zalewy.
    Wszystkie składniki mieszamy, dodając pulpę z marakui, majonez. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki
  • 250 g makaronu risoni
  • 160 g tuńczyka w oleju
  • 170 g pulpy z marakui
  • 165 g sera pleśniowego
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała puszka fasoli czerwonej
  • 1 mała puszka groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Składniki