Makaron ryżowy ze świeżymi warzywami

Makaron ryżowy ze świeżymi warzywami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Dariusz-D
Niezwykle proste danie i szybkie do wykonania , a przede wszystkim zdrowe :-)

Składniki

  • 200 gram makaronu ryżowego , 3 łyżki oleju ulubionego , łyżka masła roślinnego , 4 pieczarki , 2 papryki świeże, 1 cukinia , 1 p
  • 1 cebulka (najlepiej dymka) 2 ząbki czosnku.Świeży koperek i pietruszka dla smaku i dekoracji.

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
    Na patelni rozgrzewamy masło z olejem i podsmażamy czosnek wraz z cebulką. Nie smażymy zbyt długo. Wrzucamy makaron i świeże warzywa , chilli i sos sojowy , doprawiamy solą i białym pieprzem.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 09 czerwca
Pyszności :)
Docherro 09 czerwca
Ciekawy pomysł:)
Składniki
  • 200 gram makaronu ryżowego , 3 łyżki oleju ulubionego , łyżka masła roślinnego , 4 pieczarki , 2 papryki świeże, 1 cukinia , 1 p
  • 1 cebulka (najlepiej dymka) 2 ząbki czosnku.Świeży koperek i pietruszka dla smaku i dekoracji.
Składniki