Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja inspirowana klasyczna forma salatki Cezar (Caesar salad), która moze sluzyc za caly posilek. Smak zaokraglaja truskawki, które dodaja jej swiezosci.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2666
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 342
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 218
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2666
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 342
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 218
Składniki
Najpierw przygotowac dressing. Zetrzec skórke cytryny i parmezan, pokroic filety anchois na bardzo male kawalki. Dodac jogurt, musztarde, sos Worcestershire i wymieszac z odrobina octu i oliwy z oliwek. Umyc salate, pokroic w paski i włozyc do salaterki. W miedzyczasie umyc i wysuszyc filety z kurczaka, posolic i posypac swiezym rozmarynem i odstawic do lodówki. Następnie bardzo drobno pokroic cebule i kalafior. Cebule dodajemy do dressingu a kalafior do salaterki z salata. Rozpuscic na patelni troche masla klarowanego i smazyc na nim filety z kazdej strony przez około 2 minuty. Po odwróceniu dodac pokrojone w kostke kromki chleba i podsmazyc je na chrupiaco. Dodac dressing do salaty i pokrojone truskawki.
Na wierzch ulozyc chrupiace filety z kurczaka wraz z kostkami chleba i wszystko posypac swiezo startym parmezanem.