Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z sezonowych owoców z dressingiem o smaku Nutelli jest świetną propozycją na letnie, leniwe popołudnie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Wszystkie owoce umyć pod bieżącą wodą.
Borówki i maliny pozostawić do odsączenia wody na sitku.
Morele osuszyć, obrać ze skórki, usunąć z nich pestki i każdą pokroić na około 12 kawałków.
Nutellę i sok z pomarańczy lekko podgrzać w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, następnie dokładnie wymieszać aż do połączenia składników.
Makaron i wszystkie owoce delikatnie wymieszać.
Całość polać dressingiem z Nutelli przygotowanym w etapie 5.
Podawać bezpośrednio przygotowaniu.