Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to czas pysznych, jadalnych "chwastów". Są smaczne, zdrowe, a przede wszystkim mało kaloryczne. Można z nich przyrządzić pyszne zupy, sałatki czy dania główne. Jadalne kwiaty nasturcji, nagietka czy ogórecznika sprawdzą się idealnie jako dekoracja.Takim niedocenionym chwastem, ale jakże efektownym, jest koniczyna łąkowa. Rozglądajcie się więc po swoim ogrodzie i wykorzystujcie te dary natury w swoich potrawach :) Dziś na stół podaję sałatkę z młodych ziemniaków udekorowaną kwiatami nagietka, bławatka, tymianku i jasnoty białej.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 83
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 196
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 83
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 196
Składniki
Ziemniaki wyszorować, ugotować do miękkości. Jeszcze ciepłe pokroi na cząstki lub plastry. Ogórki i jajka pokroić w plasterki.
Ułożyć ziemniaki na półmisku wyłożonym posiekanymi liśćmi botwinki i sałaty, wyłożyć warstwę ogórków, posypać koperkiem.
Śmietanę wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem, polać obficie sałatkę.
Ułożyć plastry jajek. Odstawić sałatkę na 15 minut do schłodzenia. Przed podaniem udekorować kwiatami.