Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z pomidorkami i grzankami inspirowana kultową sałatką cezara. Tym razem zamiast klasycznego sosu na bazie majonezu postawiłam na równie klasyczny winegret. Idealna kompozycja chrupiącej sałaty, soczystych pomidorków i lekko słonego sera. Całość dopełnia sos i chrupiące rozmarynowo-czosnkowe grzanki.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Rozpoczynamy od grzanek. Najpierw pieczywo kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i dorzucamy lekko zmiażdżone ząbki czosnku i rozmaryn. Chwilę smażymy, a następnie dorzucamy pieczywo. Smażymy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając i pilnując, żeby się równo rumieniły. Gotowe przesypujemy do miseczki, usuwając czosnek i rozmaryn.
Następnie kroimy sałatę i wrzucamy do miski. Pomidorki kroimy na połówki i układamy na sałacie. Sałatkę posypujemy startym serem.
W miseczce łączymy składniki na sos. Mieszamy, aż składniki się połączą, a sos zgęstnieje.
Na koniec, tuż przed podaniem polewamy sałatkę dressingiem i posypujemy grzankami. Smacznego ;)