Lekka sałatka z pierożkami tortellini i zielonym ogórkiem

Lekka sałatka z pierożkami tortellini i zielonym ogórkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Tortellini z nadzieniem pieczarkowym, ogórek, kukurydza oraz mnóstwo aromatycznego koperku i pieprzu cytrynowego. Dodatkowo kawałki ugotowanego wcześniej kurczaka. Możecie być spokojni bo w sałatce smakuje on na prawdę bardzo dobrze. Taką sałatkę możecie podać na przyjęciu, zabrać ze sobą do pracy jako lunch czy przygotować po prostu na kolację.

Składniki

  • opakowanie pierożków tortellini
  • jedna podwójna pierś z kurczaka
  • kukurydza konserwowa
  • ogórek wężowy
  • pęczek koperku
  • pieprz cytrynowy, szczypta soli, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • jogurt grecki

Przygotowanie

  1. Pierożki gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i studzimy. Pierś kurczaka nacieramy czosnkiem oraz odrobina soli i gotujemy na parze przez około 25 minut by nie była surowa, następnie studzimy ją i kroimy w kostkę.

  2. Do dużej miski wsypujemy koperek, kukurydzę, pokrojonego ogórka, tortellini i kurczaka. Dodajemy jogurt grecki, sól, pieprz cytrynowy i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na około 15 minut by składniki się przegryzły.

Składniki
  • opakowanie pierożków tortellini
  • jedna podwójna pierś z kurczaka
  • kukurydza konserwowa
  • ogórek wężowy
  • pęczek koperku
  • pieprz cytrynowy, szczypta soli, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • jogurt grecki
Składniki