Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i lekką mizerię, otuloną sosem na bazie koziego jogurtu z dodatkiem świeżego koperku i czosnku.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 215
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 124
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 215
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 124
Składniki
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki, które oprószamy solą i odstawiamy na chwilę, aby puściły "wodę".
W tym czasie przygotujemy delikatny sos. Do miseczki dodajemy jogurt kozi, cukier brzozowy (ksylitol), posiekany drobno koperek oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą ziołową.
Plasterki ogórka odsączamy z nadmiaru wody i mieszamy z lekkim sosem jogurtowym. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!
Życzę smacznego! :)