Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samodzielne danie, dodatek do mięsa lub sałatka do pracy. Ten kuskus jest pyszny i na ciepło i na zimno.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 289
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 289
Składniki
Kuskus zalewamy gorącą wodą (ok 2cm nad linię ziaren) i przykrywamy. Zostawiamy na ok 5 minut. Po tym czasie mieszamy widelcem i sprawdzamy, czy kasza jest już miękka. Szparagi kroimy na kawałki, główki odkładamy osobno. Do wrzącej wody wkładamy kawałki bez główek i gotujemy na małym ogniu 7 minut. Dodajemy główki i gotujemy jeszcze 2 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Jarmuż kroimy w kostkę i sparzamy. Suszone pomidory kroimy w kostkę. Żurawinę można na chwilę zalać odrobiną ciepłej wody, aby zmiękła. Mieszamy kuskus, szparagi, jarmuż, żurawinę pomidory i migdał (trochę zostawiamy do dekoracji). Dodajemy olej i pieprz. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.