Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatka z bezglutenowego makaronu chili z owocami i korzennymi przyprawami rozgrzewająca
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 213
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 47
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 213
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 47
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3304
Składniki
Makaron gotuję na lekko posolonym wrzątku. Serek mieszam z mlekiem, miodem, ekstraktem waniliowym, chia i przyprawami. Opuncję przekrawam, wyjmuję łyżeczką i rozgniatam widelcem. Mieszam z serkami. Figę kroję na cząstki i grilluję. Na patelni rozgrzewam oliwę. Podsmażam makaron. Zdejmuję z ognia i mieszam z sosem serowym. Podgrzewam chwilę. Mak podprażam na suchej patelni. Przekładam makaron na miskę. Dodaję figę. Posypuję prażonym makiem. Skrapiam balsamico. Ozdabiam nitkami chili.