Kolorowa surówka z kapusty kiszonej

Kolorowa surówka z kapusty kiszonej
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Kolorowa, smaczna i zdrowa surówka obiadowa z kapusty kiszonej, pora, papryki i kukurydzy.

Składniki

  • ok.300g kapusty kiszonej
  • 1/4 papryki czerwonej
  • kawałek pora (jasnozielonej części)
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną odcisnęłam z nadmiaru soku i drobno poszatkowałam. Przełożyłam ją do miski. Paprykę pozbawiłam nasion i drobno pokroiłam, dodałam ją do kapusty. Pora również drobno pokroiłam i dodałam do miski. Kukurydzę odsączyłam z zalewy i również dodałam do pozostałych warzyw. Dodałam jeszcze posiekany koperek. Wszystko przyprawiłam do smaku solą i pieprzem i polałam olejem. Składniki dokładnie wymieszałam i odstawiłam na ok. 30 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Surówkę podałam z ziemniakami i kotletem schabowym.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 01 lutego
Pyszna porcja zdrowia:)
dokładnie tak :-)
Składniki
  • ok.300g kapusty kiszonej
  • 1/4 papryki czerwonej
  • kawałek pora (jasnozielonej części)
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki oleju
Składniki