Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ta sałatka cieszy oczy i podniebienie. Jeśli przygotujemy ją w słoiczkach możemy ją wygodnie zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub na piknik.
szklane słoiczki o pojemności 150-200ml
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 736
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 736
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Bób mieszamy z koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na dno słoiczka. Warstwami układamy pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Następnie układamy warstwę z drobno pokrojonej cebuli. Na wierzch układamy kawałki tuńczyka. Posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Na wierzchu układamy połówki przepiórczych jaj. Posypujemy natką pietruszki i cebulką. Tak przygotowana sałatka może być efektywną przystawką lub po zamknięciu słoiczka pysznym posiłkiem w pracy, szkole lub pikniku.