Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Idealna sałatka z ogórków na lato. Ten przepis to klasyczny przepis na mizerie. Taki jaki pamiętam z domu. Chrupiący i odświeżający przysmak do obiadu na upalne dni. Klasyka, która nigdy się nie znudzi i nie przeje.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Ogórki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pokrojone ogórki przelozyc do miseczki i zasypać solą. Dobrze wymieszać i odstawić na 30 minut aby wypuściły sok.
W międzyczasie przygotować śmietanę: do śmietany dodać pokrojony koperek, sok z cytryny i doprawić do smaku. Przygotowaną śmietaną polać odcedzone ogórki. Smacznego!