Kapusta z jabłkiem i marchewką

Kapusta z jabłkiem i marchewką
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Użycie kwaśnego jabłka kulinarnego jest kluczowe w tym przepisie, smaki wzajemnie się uzupełniają i podkreślają.

Składniki

  • Kapusta biała kawałek
  • Jabłko antonówka lub kwaśne- kulinarne
  • Marchew mała
  • Cebula dymka lub szczypior i cebula cukrowa
  • Majonez łycha
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Antonówka jest mocno kwaskowa a w kompozycji będzie dodawać winnego aromatu.
    Kapustę, marchew i jabłko starłam na mandolinie- można też drobno posiekać. jeszcze tylko odrobina soli, pieprzu i łycha majonezu. no i posiekana dymka ze szczypiorkiem.
    Gotowe!
    Kapusta po paru minutach puści sok i surówka będzie bardzo wilgotna.

  2. :D

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (22)

Dariusz-D 13 października
Pyszna :-)
Nevermore 13 października
Klasyka pyszna zawsze i wszędzie :)
slodkisentyment 13 października
Prosto i pysznie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kapusta biała kawałek
  • Jabłko antonówka lub kwaśne- kulinarne
  • Marchew mała
  • Cebula dymka lub szczypior i cebula cukrowa
  • Majonez łycha
  • sól i pieprz
Składniki