Kapusta pekińska z korniszonami i pomidorami

Kapusta pekińska z korniszonami i pomidorami
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Najlepsza do obiadu ;-)

Składniki

  • połowa małej kapusty pekińskiej
  • 5-8 korniszonów
  • 2 pomidory
  • 3 małe cebulki ze szczypiorem
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka bazylii
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę przekrój wzdłuż na cztery części, a następnie pokrój w cienkie paseczki, korniszony pokrój w cienkie plasterki, pomidory pokrój w drobną kostkę, zaś cebulkę ze szczypiorem poszatkuj.

  2. Wszystkie warzywa wymieszaj razem z bazylią i olejem oraz dopraw pieprzem i solą. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (8)

GREGORHSPEED 11 kwietnia 2018
Idealny dodatek do obiadu <3
fafiatko 11 kwietnia 2018
sweitna salatka do dania glownego, lub sama na kolacje :)
kucharka-amatorka 11 kwietnia 2018
Wygląda niezwykle apetycznie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • połowa małej kapusty pekińskiej
  • 5-8 korniszonów
  • 2 pomidory
  • 3 małe cebulki ze szczypiorem
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka bazylii
  • sól i pieprz do smaku
Składniki