Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta zasmażana to pyszny dodatek do obiadu. Prosta i szybka. Doskonale smakuje z mięsem i kluskami.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 243
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 119
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 614
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 243
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 119
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 614
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe, kminek i ziele angielskie. Garnek przykrywamy przykrywką i gotujemy kapustę na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut. Kapusta ma być miękka, ale nie rozpadająca się. W tym czasie przygotowujemy zasmażkę. Na dużej patelni podsmażamy na oleju boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę. Następnie dorzucamy do rumianego boczku cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy ją do zeszklenia. Na patelnię z podsmażoną cebulą i boczkiem wsypujemy mąkę i dokładnie ją rozprowadzamy, aby nie było grudek. Wrzucamy na patelnię całą ugotowaną kapustę. Mieszamy kapustę z zasmażką i przyprawiamy pieprzem, papryką i cukrem do smaku. Na sam koniec wrzucamy do kapusty posiekaną natkę pietruszki.
Kapusta kiszona zasmażana gotowa!