Kapusta czerwona na gorąco.

Kapusta czerwona na gorąco.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Dariusz-D
Pierwszy raz zrobiłem czerwoną kapustę na ciepło i nieskromnie przyznam , że wyszła bardzo dobra...

Składniki

  • 1 mała główka kapusty czerwonej , 1 cebula , 1 jabłko, sól , pieprz , gozdziki , liść laurowy , ziele angielskie, łyżka masła
  • Lyżeczka maki , cukru i octu.Można dodać zamiast cukru miodu i nastepnym razem tak zrobię.

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroiłem i wrzuciłem do wrzącej osolonej wod z przyprawami (gozdziki są tu bardzo ważne ) . Gotowałem 40 minut. Na patelni roztopiłem masło i zeszkliłem cebulkę. Po odcedzeniu kapusty dodalem cebulke i utarte jablko. Dusiłem jeszcze 10 minut dodająclyżkę mąki , cukier i łyżke octu. Troche pieprzu i ... to chyba wszystko :-)

Komentarze do przepisu (11)

SlodkiSmakPasji 4 dni temu
No to gratulacje,nie ma nic lepszego jak ta kapusta do obiadu
SprytnaChochla 4 dni temu
Świetny dodatek do mięsa!
konhambos 4 dni temu
Poniewaz mieszkam w Niemczech, robie kapuste na cieplo(zarówno biala jak i czerwona) bardzo czesto, gdyz tu jest... Czytaj całość »
Poniewaz mieszkam w Niemczech, robie kapuste na cieplo(zarówno biala jak i czerwona) bardzo czesto, gdyz tu jest ona bardzo popularna.
Twój przepis jest bardzo dobry, kapusta na pewno smakowala :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 mała główka kapusty czerwonej , 1 cebula , 1 jabłko, sól , pieprz , gozdziki , liść laurowy , ziele angielskie, łyżka masła
  • Lyżeczka maki , cukru i octu.Można dodać zamiast cukru miodu i nastepnym razem tak zrobię.
Składniki