Kapusta czerwona

Kapusta czerwona
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

Składniki

Przygotowanie

  1. kapuste poszatkowac i ugotowac w osolonej wodzie z dodatkiem 3 lyzek octu.

  2. jablko i cebulke pokroic w kostke

  3. gdy kapusta bedzie miekka odcedzic i przelozyc do miski.

  4. do kapusty dodac pokrojona cebulke i jablko i wszystko dokladnie wymieszac.

  5. dodac 2 lyzki oleju, pieprz i cukier do smaku. Wymieszac i gotowe.

  6. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (2)

Mole3 18 listopada 2010
Hmm, zazwyczaj kupowałam taką gotową kapustę, teraz przygotuję sama. Dzięki za przepis. :)
babciaaneczka 11 listopada 2012
Bardzo dobra, klasyczna sałatka , można jeszcze /jak kto lubi dodać rodzynki/. Pozdrawiam.
Składniki
Składniki