Kalarepka w jogurcie

Kalarepka w jogurcie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Europa112
Sałatka z kalarepy na co dzień i od święta

Składniki

  • 1 kg kalarepy
  • 1 puszka mandarynek (175g owocu)
  • 300 g naturalnego jogurtu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 jabłko
  • 50 g rodzynek
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • pietruszka
  • sól

Przygotowanie

  1. *Kalarepkę obrać, pokroić na ćwiartki a ćwiartki jeszcze w paseczki. Wrzucić do gotującej osolonej wody i po 2 minutach odcedzić i przestudzić.

  2. *Mandarynki odsączyć z płynu.
    *Rodzynki sparzyć a jabłka obrać i pokroić w większą kostkę.
    *

  3. *Z jogurtu, miodu i przecieru pomidorowego zrobić dressing.
    *Kalarepkę, rodzynki i jabłka wymieszać z jogurtem. Posolić i popieprzyć do smaku. Na koniec posypać pokrojoną pietruszką.

  4. ps.Miód można zastąpić sojowym sosem

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 09 czerwca 2014
Sałatka wymarzona jak dla mnie, uwielbiam kalarepkę :)
aaasikkk 09 czerwca 2014
Ciekawa sałatka na słodko. Wpadła mi tu w oko ta kalarepka ;) Bardzo apetycznie się prezentuje - muszę takie... Czytaj całość »
Ciekawa sałatka na słodko. Wpadła mi tu w oko ta kalarepka ;) Bardzo apetycznie się prezentuje - muszę takie zestawienie wypróbować!
Składniki
  • 1 kg kalarepy
  • 1 puszka mandarynek (175g owocu)
  • 300 g naturalnego jogurtu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 jabłko
  • 50 g rodzynek
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • pietruszka
  • sól
Składniki