Kalafior z parmezanem

Kalafior z parmezanem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Wyrazisty ser idealnie podkreśla smak kalafiora i jego kremowość.

Składniki

  • Kalafior
  • parmezan starty 0,5 szkl
  • Sól

Przygotowanie

  1. Kalafiora można ugotować w całości w osolonej wodzie. Bezpośrednio po ugotowaniu i odsączeniu obsypuje się go parmezanem aby się roztopił. Niektórzy lubią jędrny kalafior inni mięciutki więc nie podaję czasu gotowania.
    Na zimno też jest pyszny.
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (9)

KulinarnaChwila 28 października
Pyszotka:)
kuchmariola63 28 października
To co lubię.
KORAL 28 października
Fajny pomysł.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kalafior
  • parmezan starty 0,5 szkl
  • Sól
Składniki