grzanka z sałatką z tuńczyka

grzanka z sałatką z tuńczyka
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
śniadanie, kolacja, przekąska, świetnie smakuje jako sałatka, dodatek do kanapek, solo lub w duecie z pomidorem:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Jaja gotuję na twardo, obieram, kroję na szatkownicy do jaj i warzyw.
    Szczypiorek myję i drobno siekam.

    Do głębokiej miski wrzucam tuńczyka, kukurydzę, jajka, szczypior, piepri delikatnie mieszam.

  2. Rozdzielam sałatkę na 2 części - bo część domowników woli z majonezem, a część bez :)

    Podgrzewam grzanki (2 minuty górny grill w piekarniku) i układam sałatkę na pieczywie.
    Świetnie też nadaje się bez pieczywa n drugi dzień w "słoik do pracy"

Składniki
Składniki